Irakban mindenki mást akar
Itthon
Nagyvilág
Világgazdaság
Könyvek Irakról


A hadműveletekről

A stratégiai pontokról

Bagdadról


Katalógus

Irak

politika

modern harci repülőgépek

hadihajók

rakéták, bombák

kézifegyverek

vegyi fegyverek

különleges alakulatok

terrorizmus

ENSZ

NATO


Irak: 200 sérült Bagdad bombázásában
2003. március 22., szombat, 9:01|Utolsó módosítás: 2003. március 22., szombat, 10:40

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Mohamed Szaed al-Sahaf iraki információs miniszter szerint az iraki erők heves harcokban, de ellenállnak mind az al-Faó félszigeten, mind Umm Kaszrnál. A miniszter szerint az irakiak sikeres ellentámadásokat intéztek az ország belsejében haladó menetoszlopok ellen - öt tankot kilőttek, és megöltek több szövetséges katonát. A miniszter emellett tagadta a tömeges iraki dezertálásokat, és közölte, 207 iraki sérült meg a bagdadi bombázásokban.Ajánlat


Az [origo] Irak-oldala
Térkép a támadásokról

Az iraki információs miniszter szombat délelőtti sajtótájékoztatóján közölte, az iraki hadsereg mindenütt tartja védelmi állásait, heves harcok dúlnak Umm Kaszrnál és a Faó-félszigeten. Mohamed Szaed al-Sahaf szerint az Irak ellen támadó "hülye ellenségnek" komoly veszteségei vannak.

A miniszter cáfolta a tömeges dezertálásokról szóló híreket. Közölte, az idegen "zsoldosok" csak néhány polgári személyt fogtak el Dél-Irakban, mint fogalmazott "elrabolták a civileket". A politikus szerint Bagdad bombázásának következtében 207 polgári személy sérült meg.

A Bagdad felé tartó hadoszlopokkal kapcsolatban Mohamed Szaed al-Sahaf kijelentette, hogy az egyik páncélozott járművekből álló menetet a helyi lakosok és az iraki katonák ellentámadása megállította, az al-Bakhra nevű kisebb településnél kilőttek öt tankot, és megöltek több "zsoldost". A miniszter szerint az Eufráteszen Nasziríjánál átkelt harmadik szövetséges hadoszlopot is fenltartották a helyi lakosok és az iraki katonák ellentámadásai, a menet emellett ősi műemlékek, így Ur romvárosa illetve Ábrahám próféta lakhelye felé halad - a miniszter szerint.

[origo]


Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

Az iraki háború

Irak következik?

Iraki figyelmeztetés Magyarországnak

Küszöbön Irak lerohanása

Nostradamus - Iraki háború?Korrupciós ügyben hallgatták ki Tárek Azizt

Hamis bombariadó a Nyugati pályaudvaron

Ukrajna kivonja katonáit Irakból

Egy napon David Holmes és az E-Z Rollers

Lisztes győztesen tért vissza a pályára