Irakban mindenki mást akar
Itthon
Nagyvilág
Világgazdaság
Könyvek Irakról


A hadműveletekről

A stratégiai pontokról

Bagdadról


Katalógus

Irak

politika

modern harci repülőgépek

hadihajók

rakéták, bombák

kézifegyverek

vegyi fegyverek

különleges alakulatok

terrorizmus

ENSZ

NATO


Diákok és jógázók tüntettek a háború ellen
2003. március 25., kedd, 8:25

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

San Franciscóban megcsappant létszámmal, de hétfőn is folytatódtak a háborúellenes megmozdulások, amelyek megpróbálták kizökkenteni a város életét a normális kerékvágásból. A rendőrség tegnap néhány száz embert vett őrizetbe, köztük voltak diákok, és egy jógacsoport tagjai is, akik a csúcsforgalomban jógáztak egy felhőkarcoló előtt.Ajánlat


Az [origo] Irak-oldala
Térkép
Friss hírek a háborúról sms-ben

A rendőrség hétfő délután 125 embert vett őrizetbe, amiért ülősztrájkot folytattak a Transamerica épület bejáratánál. Az előállítottak között voltak a Jóga a békéért csoport tagjai, akik a kaliforniai nagyváros legismertebb, piramis alakú felhőkarcolója előtt végezték reggeli gyakorlatukat a csúcsforgalomban. A háborúellenes megmozdulások szervezői szerint tüntetések lesznek a következő napokban is.

A San Francisco State University több száz, a háború ellen tüntető hallgatója megszállta az egyetem rektori hivatalának épületét. A megmozdulás békésen ért véget. San Franciscóban a múlt héten 2000 embert tartóztattak le, amikor tüntető tömegek akadályozták a forgalmat a belvárosában. 

A Michigan állambeli Detroit Dearborn nevezetű elővárosában hétfő este iraki bevándorlók és más arab származású amerikai állampolgárok százai tüntettek két csoportban. Az egyik, háromszáz fős tábor halált követelt Szaddám Huszein iraki elnök fejére, és az ország felszabadítását sürgette, a főútvonal másik oldalán pedig mintegy ötszáz tüntető a bombázások leállítását és a háború beszüntetését követelte. A két csoportot rendőrök sorfala választotta el egymástól. Detroitban jelentős számú az arab származású lakosság.

(MTI)


Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

Az iraki háború

Irak következik?

Iraki figyelmeztetés Magyarországnak

Küszöbön Irak lerohanása

Nostradamus - Iraki háború?Korrupciós ügyben hallgatták ki Tárek Azizt

Hamis bombariadó a Nyugati pályaudvaron

Ukrajna kivonja katonáit Irakból

Egy napon David Holmes és az E-Z Rollers

Lisztes győztesen tért vissza a pályára