Irakban mindenki mást akar
Itthon
Nagyvilág
Világgazdaság
Könyvek Irakról


A hadműveletekről

A stratégiai pontokról

Bagdadról


Katalógus

Irak

politika

modern harci repülőgépek

hadihajók

rakéták, bombák

kézifegyverek

vegyi fegyverek

különleges alakulatok

terrorizmus

ENSZ

NATO


Szaddám csapásokra bíztatja elit egységét
2003. március 25., kedd, 21:54|Utolsó módosítás: 2003. március 26., szerda, 7:36

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Újabb felhívással fordult Szaddám Huszein iraki elnök katonáihoz. Ezúttal a Fidájín Szaddám milícia tagjait szólította fel arra, hogy országszerte mérjenek csapást az amerikaiakra és britekre. A milíciát Szaddám legidősebb fia felügyeli, a hadtestnek tízezer katona a tagja.Ajánlat


Irak-oldal
Friss hírek SMS-ben

Szaddám Huszein iraki elnök kedden arra szólította fel a Fidájín Szaddám milícia harcosait, hogy Irak szerte mérjenek csapást az amerikai-brit erőkre. Üzenetét a bagdadi televízióban Muhammad Szaid asz-Szahaf iraki tájékoztatási miniszter olvasta fel. Saddám Huszein iraki elnök még jobban bízik ebben a szervezetben, mint a Köztársasági Gárda elitalakulatban. A milícia parancsnokai Szaddám Huszein legidősebb fiának, Udajnak tartoznak számot adni tevékenységükről. A hadtest kötelékéhez több tízezer katona tartozik.

Szaddám Huszein korábban felszólította országának törzseit is, hogy szálljanak szembe az amerikai-angol fegyveres erőkkel. A felhívást az állami televízióban egy bemondó olvasta fel. "Az ellenség megtámadta földeteket, és most törzseitek és családjaitok ellen követ el erőszakot. Harcoljatok az ellenség ellen, akárhol is van, anélkül, hogy támadási parancsra várnátok a katonai vezetőktől" - hívta fel Szaddám a törzsi vezetőket.

"Ha bármi kárt okoztok nekik, mindegy, milyen keveset, menekülni fognak. Ne várjatok rendeleteinkre. Csak harcoljatok ellenük. Mindnyájan katonai vezetők vagytok" - idézi tovább az iraki elnök szavait a Reuters. Szaddám azt javasolta a törzseknek, hogy kis csoportokban harcoljanak, az ellenség frontvonalaira és utóvédcsapataira mérjenek csapásokat, hogy azok megtorpanjanak, ha pedig megálltak, támadják meg őket.

(MTI)


Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

Az iraki háború

Irak következik?

Iraki figyelmeztetés Magyarországnak

Küszöbön Irak lerohanása

Nostradamus - Iraki háború?Korrupciós ügyben hallgatták ki Tárek Azizt

Hamis bombariadó a Nyugati pályaudvaron

Ukrajna kivonja katonáit Irakból

Egy napon David Holmes és az E-Z Rollers

Lisztes győztesen tért vissza a pályára