Irakban mindenki mást akar
Itthon
Nagyvilág
Világgazdaság
Könyvek Irakról


A hadműveletekről

A stratégiai pontokról

Bagdadról


Katalógus

Irak

politika

modern harci repülőgépek

hadihajók

rakéták, bombák

kézifegyverek

vegyi fegyverek

különleges alakulatok

terrorizmus

ENSZ

NATO


USA veszteség: 113 halott, 399 sebesült
2003. április 13., vasárnap, 14:45|Utolsó módosítás: 2003. április 13., vasárnap, 15:24

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az iraki háború Tommy Franks tábornok szerint a vége felé jár. Az amerikai főparancsnok vasárnap kijelentette, ha él is Szaddám Huszein, senkinek sem parancsol már. A legfrissebb amerikai veszteség-lista szerint 113 katona meghalt és 399 sebesült meg a háborúban. Hét katona viszont előkerült, ők valószínűleg hadifoglyok voltak.


Tommy Franks amerikai főparancsnok szerint a háború a vége felé jár, bár amíg léteznek ellenállási gócok, addig nem lehet befejezettnek tekinteni. A veszteségeket összegezve a hadvezetés arról számolt be, hogy 113 amerikai katona esett el a háborúban, és 399-en megsebesültek. Hat katona eltűnt, hét pedig hadifogságban van. Lehetséges, hogy utóbbiak közül mind a hét megkerült vasárnap reggel, Bagdadtól mintegy 100 kilométerre északra.

Az ABC hírtelevíziónak Tommy Franks azt mondta, hogy a hét elveszettnek hitt katona egészséges, de sorsukról részleteket még nem árult el. Nem tudni, hogy hadifoglyok voltak-e, vagy az eltűntek között tartották-e nyilván őket. Franks tábornok azt ígérte, hogy a megkerült hat katonáról 12 óra múlva árul el részleteket a hadvezetés. A CNN értesülései szerint ketten közülük megsebesültek.  

Továbbra is keresik Szaddám Huszeint az amerikai csapatok, bár Franks tábornok szerint már senkinek sem parancsol az iraki diktátor. Több iraki vezetőtől - köztük Szaddám Huszeintől - származó DNS-mintákkal felszerelt kommandó a bagdadi halottak között is keresi a diktátor tetemét.

 

[origo]


Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

Az iraki háború

Irak következik?

Iraki figyelmeztetés Magyarországnak

Küszöbön Irak lerohanása

Nostradamus - Iraki háború?Korrupciós ügyben hallgatták ki Tárek Azizt

Hamis bombariadó a Nyugati pályaudvaron

Ukrajna kivonja katonáit Irakból

Egy napon David Holmes és az E-Z Rollers

Lisztes győztesen tért vissza a pályára