Irakban mindenki mást akar
Itthon
Nagyvilág
Világgazdaság
Könyvek Irakról


A hadműveletekről

A stratégiai pontokról

Bagdadról


Katalógus

Irak

politika

modern harci repülőgépek

hadihajók

rakéták, bombák

kézifegyverek

vegyi fegyverek

különleges alakulatok

terrorizmus

ENSZ

NATO


Péntektől enyhítik a szigort a városházán
2003. április 17., csütörtök, 16:35|Utolsó módosítás: 2003. április 17., csütörtök, 16:55

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Péntektől megszüntetik az iraki háborúval kapcsolatban életbe léptetett szigorított beléptetési rendszert a fővárosi városházán. A fővárosi MDF-frakció üdvözölte a szerinte csak egy SZDSZ közeli biztonsági cég támogatására és hisztériakeltésre alkalmas intézkedés megszüntetését.


A Fővárosi Közgyűlés MDF-frakciója örömmel veszi, hogy péntektől megszűnnek a főpolgármesteri hivatal épületében bevezetett, szerintük eltúlzott biztonsági intézkedések.

Szőke László frakcióvezető csütörtöki közleménye szerint az MDF képviselőcsoportja már az intézkedések bevezetésekor is követelte a beléptetési rendszer megszüntetését, amely álláspontjuk szerint csak hisztériakeltésre és az SZDSZ közeli biztonsági cég támogatására alkalmas. A fővárosi MDF-frakció emlékeztet arra, hogy a főpolgármester intézkedése 2,5 millió forintjába került az anyagilag amúgy is nehéz helyzetbe került fővárosnak.

A frakció különösen felháborítónak tartja, hogy a hibája beismerése helyett az ellenzékre próbálja hárítani a felelősséget azzal, hogy a március végi közgyűlésen nem kezdeményezték a döntés visszavonását. A főpolgármester ugyanis jelezte, hogy a közgyűlés határozata esetén hatályon kívül helyezi rendelkezését.

Követeljük, hogy a polgárok pénzének felelőtlen elpocsékolását vegyék figyelembe a városvezetés prémiumának kiszámításakor - tartalmazza a közlemény.

A fővárosi önkormányzat 13 éves fennállása óta először bevezetett intézkedésének indokoltságát az iraki háború okozta esetleges terrorveszéllyel magyarázta Demszky Gábor. Az egy hónapig tartó akció során az ellenőrzéssel megbízott In-kal biztonsági cégnek mintegy 2,5 millió forintot fizetett a Főpolgármesteri Hivatal. A társaság évek óta állandó biztosítója a főváros, illetve egyes intézményei által szervezett rendezvényeknek.

(MTI)


Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

Az iraki háború

Irak következik?

Iraki figyelmeztetés Magyarországnak

Küszöbön Irak lerohanása

Nostradamus - Iraki háború?Korrupciós ügyben hallgatták ki Tárek Azizt

Hamis bombariadó a Nyugati pályaudvaron

Ukrajna kivonja katonáit Irakból

Egy napon David Holmes és az E-Z Rollers

Lisztes győztesen tért vissza a pályára