Irakban mindenki mást akar
Itthon
Nagyvilág
Világgazdaság
Könyvek Irakról


A hadműveletekről

A stratégiai pontokról

Bagdadról


Katalógus

Irak

politika

modern harci repülőgépek

hadihajók

rakéták, bombák

kézifegyverek

vegyi fegyverek

különleges alakulatok

terrorizmus

ENSZ

NATO


Irak: új olajminisztert keresnek
2003. április 20., vasárnap, 21:22

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az észak-iraki kurd helyi parlament vasárnap úgy határozott, hogy megszünteti a március 19. óta érvényben lévő rendkívüli állapotot. Az iraki olajipar vezetői új olajipari miniszter választásáról kezdtek egyeztetést.Ajánlat


Irak-oldal

A kurd helyi parlament tagjai vasárnap üléseztek először a háború kezdete óta. A rendkívüli állapot feloldása mellett a képviselők meghallgatták Bruce Moore nyugalmazott amerikai tábornokot is, akit ideiglenesen a térség ügyeinek intézésével bíztak meg. Bruce Moore elmondta: ő és munkatársai arra helyezik a hangsúlyt, hogy megoldják a humanitárius problémákat és nem akar sem katonai, sem polgári kormányként működni.

Közben az iraki olajipar minisztérium vezető tisztségviselői amerikai katonai vezetőkkel tanácskoztak arról, hogyan indíthatnák újra az ország egy hónapja szünetelő olajkitermelését. Egy névtelenséget kérő tisztségviselő hangoztatta, hogy a legfontosabb dolog a termelés újraindítása annak érdekében, hogy az áramszolgáltatást is zavartalanná tegyék. A tanácskozáson elhangzott: az olajkitermelést már a kormány megalakulása előtt meg akarják kezdeni. A legfontosabb feladatok közé sorolták a Bagdad külvárosában lévő Doura finomító beindítását, amely naponta 100 ezer hordó olaj feldolgozására képes. Az iraki tisztségviselők a Reuters szerint arra számítanak, hogy a jövő hét elején megkezdődhet a termelés.

(MTI)


Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

Az iraki háború

Irak következik?

Iraki figyelmeztetés Magyarországnak

Küszöbön Irak lerohanása

Nostradamus - Iraki háború?Korrupciós ügyben hallgatták ki Tárek Azizt

Hamis bombariadó a Nyugati pályaudvaron

Ukrajna kivonja katonáit Irakból

Egy napon David Holmes és az E-Z Rollers

Lisztes győztesen tért vissza a pályára