Titokzatos tulajdonostársak a CentumnálMíg Gyekiczki András, Kuncze Gábor volt kabinetfőnöke azt állítja, hogy az Eörsi Mátyás által nyilvánosságra hozott ügyletek idején nem volt cégtulajdonos a Centum Kft.-ben, a cégadattár mást mutat. Az Eörsi Mátyás által a Mahir nyomdájaként emlegetett Arzenál Kft. azonban eltűnt a süllyesztőben.

Eörsi Mátyás szabad demokrata képviselő - mint ismeretes - azzal vádolta Simicska Lajos APEH-elnököt, hogy egykori cége, amelyben társtulajdonos volt, hamis fedezetigazolásokkal vásárolt. A politikus Simicska Lajos mellett fölsorolta a Centum Kft. egykori tulajdonosait, Kövér Szilárdot, Schlecht Csabát, Stumpf Istvánt és Varga Tamást. Az IM Cégnyilvántartási és Céginformációs Szolgálata hivatalos disztribútora által közölt adatok a következők: Schlecht Csaba 1993. március 1-jén lép a Centum tulajdonosai közé. Gyekiczki András 1993. március 1-jén lép ki a tulajdonosok közül. (Az Eörsi által szintén nem említett Gyurgyák János, a Századvég egyik alapítója a történtek idején is tulajdonos, Máté János viszont már nem). Arra a kérdésünkre, hogy Eörsi Mátyás miért nem említette Gyekiczki András, Kuncze Gábor volt belügyminiszter egykori kabinetfőnöke nevét, a szabad demokrata képviselő azt állította: az ügyletek idején ő már nem tartozott a tagok sorába. Gyekiczki megkeresésünkre - hogy mikor lépett ki a Centum Kft. alapító tulajdonosainak sorából - a cégbírósági bejegyzésre hivatkozva elmondta: 1990. november 12-én eladta Varga Tamásnak 1000 forintért üzletrészét, ugyanakkor, amikor Orbán Viktor szintén Vargának, Kövér László pedig Kövér Szilárdnak a saját 1000 forintos részét. Az üzletrész-átruházások átvezetése iránti kérelmet 1990. december 5-én nyújtották be a cégbíróságon. A cégbíróság 1991 augusztusában azokat jóváhagyta. Gyekiczki lapunknak elmondta: "Varga és Simicska sötét ügyei miatt léptem ki. Varga 80 milliós hiányról beszélt, amit én nem tudtam hova tenni. Wéber Attila, Stumpf és én voltunk azok, akik komoly kifogásokat hangoztattak." Cégadataink szerint Wéber Attila, aki később Gál Zoltán szocialista politikus tanácsadója lett, az ominózus ügyletek idején már nem tartozott a céghez.
Arzenál, a fantom.
Az Arzenál Nyomdaipari Kft. székhelyén, a XX. kerület Serény utca 4.-ben, ahol egykor a Századvég, majd a Centum nyomdája működött, ezen a néven nem működik nyomda. 1995. július 10-én az Arzenált megvásárolta a Mahir a Quality Invest Rt.-től és a Quality Profit Kft.-től, azonban az Arzenál mára eltűnt székhelyéről. Ugyan még a múlt nyáron is hoztak felszólításokat erre a címre az Arzenálnak és a Centumnak is, azonban címzett ismeretlen szignóval visszavitte. A cégtáblán ma Zenith Nyomdaipari Rt. szerepel. Ez pedig a Mahir Nyomdaipari Rt. választások előtt, 1998. március 2-án adott új neve. E napon lépett ki a felügyelőbizottságából Simicska Lajos is, és e napon adták el Kövér Szilárd egykori cégének, a Burn Ügynöki és Kereskedelmi Szolgáltató Kft.-nek. Töröcskei István - aki az Eörsi által említett ügyletek idején a Magyar Hitel Bank vezérigazgatója volt - ma is a Zenith Nyomdaipari Rt. igazgatósági tagja.
Ferenczi Krisztina