A BRFK befejezte a nyomozást a Császár Előd okozta közúti balesettel kapcsolatban és az ügyet vádemelési javaslattal a napokban megküldte a Fővárosi Főügyészségnek - nyilatkozta Dézsi Mihály, a BRFK szóvivője, pénteken.

Azzal kapcsolatban, hogy Császár Előd elkövette-e a kábítószerrel való visszaélés bűntettét, még folyik a nyomozás - tette hozzá a szóvivő. Császár Előd, az ismert popsztár tavaly december 17-én okozott halálos közúti balesetet a főváros XII. kerületében, a Szilágyi Erzsébet fasoron. A baleset következtében életét vesztette egy 25 éves rendőrtiszt. Császár Előd vizeletében és vérében egyébként a marihuána egy lebontott vegyületét találták meg az orvosszakértők. A metabolid formájában kimutatott anyag az említett kábítószer fogyasztását valószínűsíti.
A Legfőbb Ügyészségre csütörtökön megérkezett a BRFK vádemelési javaslata - mondta el Veres Judit, csoportvezető ügyész. Az ügyésznek 15 napon belül kell döntenie arról, hogy vádat emel-e, pótnyomozást vagy nyomozás-kiegészítést rendel-e el, vagy hogy megszünteti-e a nyomozást.
(MTI)