A Fidesz kampánycégének jut a Postabank-üzlet?A Fidesz választási kampányát irányító Happy End pályázatát minősítette a legjobbnak az a szakmai zsűri, amely elbírálta a Postabank reklámjainak készítésére kiírt tenderre beérkező ajánlatokat - értesült a Magyar Hírlap.

A Postabankos reklámok több tízmillió forint értékű megbízatásáról várhatóan ma hozza meg végleges döntését a pénzintézet vezérigazgatója, Auth Henrik.
A zsűri öt meghívott pályázó cég közül ítélte a legjobbnak a Happy Endet. A
Fidesz választási kampányát irányító cég a Postabank eddigi reklámjait készítő Akció reklámügynökséget és több nagy nemzetközi céget, így a McCann-Eriksont, a Bates Staachi and Staachit és a DDB Needhamet utasította maga mögé. A pénzintézet december végéig szóló szerződést köt a nyertessel, ezalatt értesülésünk szerint 700 millió forintot kíván elkölteni reklámkampányára. Agyakorlatnak megfelelően ennek tíz-tizenöt százaléka jut az arculattervezőnek.
Auth Henrik, a Postabank vezérigazgatója már megkapta a zsűri javaslatát, ma dönt arról, hogy azt elfogadja-e. A Happy End Kft. volt ügyvezetője és a cég ügyeibe most is beleszólással bíró Wermer András a kormányfő egyik legbizalmasabb tanácsadója.
A kormánytagok bel- és külföldi utazásait megörökítő videotár készítésére kiírt közbeszerzési pályázaton is eredményt hirdettek, ezt az Ezüsthajó Produkció Kft. nyerte meg. A két másik céget megelőző, Orbán Viktor amerikai útjáról már filmet készítő kft. szintén kötődik a Happy Endhez, az útibeszámoló rendezője, Káel Csaba szintén ügyvezető volt a cégben. Az Ezüsthajó havonta, 2002. december 31-éig 1,2 millió forintos átalányt kap.
Úgy tudjuk, hogy azon a közbeszerzési pályázaton is az egyetlen esélyes a Happy End, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal hirdetett a "kormányzati kommunikatív feladatok külső munkáinak elvégzésére." A kiírás szerint a nyertesnek többek között az állami ünnepségek megszervezése, az azzal kapcsolatos nyomtatott anyagok készítése lesz a feladata.
Haszán Zoltán