Bodrácska János büntetőpere folytatódottTanúk meghallgatásával folytatódott Bodrácska János nyugalmazott rendőrtábornok, egykori fővárosi főkapitány és három jelenleg is aktív rendőri vezető hivatali visszaélés miatt indult büntetőpere csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A XV. kerületi önkormányzat jegyzőjének korábbi munkatársa tanúvallomásában elmondta: az ügy előadójaként teljesen aggály nélkülinek tartotta azt a határozatot, amelyben a polgármesteri hivatal a BRFK által őrzött kideríthetetlen eredetű és jogi státusú személygépkocsik rendőrségi tulajdonjogát 1996-ban megállapította. Ezt a találás jogcímén meghozott határozatot később a főváros közigazgatási hivatala megsemmisítette, és az ily módon rendőri tulajdonba került 15 autó miatt vádat emelt az ügyészség.
Lázár János, az ORFK főigazgató-helyettese - a vádbeli cselekmények idején a BRFK bűnügyi főkapitány-helyettese - tanúvallomásában elmondta: a BRFK tulajdonába került gépkocsik elosztásába nem volt beleszólása, az ismeretlen eredetű járművek problémájának megoldásában nem vett részt.
Az ügyben részt vevő egyik ügyvéd elmondta, hogy tudomása szerint nincsenek meg azoknak a bűncselekményeknek az aktái, amelyek kapcsán az ügyészség állítja, hogy bűnjelként került a 15 autó a rendőrséghez. Ugyanakkor a vádirat szerint kétséget kizáróan büntetőeljárás során kerültek a BRFK-hoz az autók, és ezért semmiképpen nem vehették volna azokat találás jogcímén a rendőrség tulajdonába.
(MTI)