Elutasították Pelikán László panaszátA Fővárosi Főügyészség elutasította Pelikán László panaszát, amelyben a vámorgazdaság vétsége gyanúsítás hatályon kívül helyezését kérte - nyilatkozta Orosz Balázs védőügyvéd kedden.

A Fővárosi Főügyészség március 4-én hallgatta ki Pelikán Lászlót, az APEH bűnügyi hivatalának felfüggesztett igazgatóját, akit azzal gyanúsítanak, hogy 50 ezer forint feletti értékben vásárolt a rendőrség Teve utcai központjában árusított - feltehetőleg csempészett - aranyból.
Az ügyészség elutasító indoklása egy nemrégiben, a vám - és pénzügyőrségtől beszerzett nyilatkozatra és egy szakértői véleményre hivatkozik - mondta Orosz Balázs. A védőügyvéd ismertette: az ügyészségnek az az álláspontja, hogy Pelikán László csempészett ékszereket vásárolt, mert azok nem származhattak legális behozatalból. - Nekem ezzel szemben az a meglátásom, hogy a Fővárosi Főügyészség téved, ezért szerdán ezt újabb panaszban fogom tudomásukra hozni - közölte Pelikán László védőügyvédje. Az ügyészségnek a határozatban kifejezett álláspontja "nem felel meg a hatályos jogszabályoknak" - mondta. Orosz Balázs szerint nincs szükség arra, hogy védencét újból kihallgassák, mivel részletes vallomást tett. Pelikán László március elején tett vallomása szerint 130 ezer forint értékben vásárolt arany ékszert.
(MTI)

Ajánló: