Az ÁSZ az MDF támogatásának csökkentését javasoljaA Magyar Demokrata Fórum költségvetési támogatásának 13,7 millió forintos csökkentését javasolja a pénzügyminiszternek az Állami Számvevőszék elnöke - derül ki az ÁSZ jelentéséből, amit az MDF 1996-1997. évi gazdálkodásáról készített.

A jelentés szerint a párt a vizsgált két évben több mint 13,7 millió forinthoz jutott tiltott gazdálkodás útján. Ebből a legnagyobb, 13,6 millió forintos tétel a budapesti Bem téri pártszékház egy részének a párttörvény előírásaiba ütköző bérbeadásából származott.
A Fidesz által készített és a Magyar Közlönyben közzétett beszámolók az 1996-97. évi gazdálkodásról alapvetően megfelelnek a törvényi előírásoknak - áll abban a jelentésben, amelyet az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Fidesz 1996-97. évi gazdálkodásának ellenőrzéséről készített. Az ÁSZ ezzel együtt megállapítja, hogy az 1996. évi beszámoló egyes adatai nem egyeznek meg a könyvvezetés adataival. A számvevők szerint a könyvvezetés és a beszámolók elkészítése során főleg 1996-ban sérült a teljesség, a valódiság és a következetesség alapelve. Mivel azonban az ÁSZ megítélése szerint a Fidesz által elkövetett hibák nagyságrendileg nem meghatározóak, az éves beszámolók módosítása és ismételt megjelentetése nem szükséges.
(MTI)

Ajánló: