Csintalan óvatosabban fogalmaz a jövőbenKovács László hétfőn megbeszélést folytatott Csintalan Sándorral, a szocialista képviselő elmúlt héten tett nyilatkozatai miatt.

Csintalan Sándor a sajtónak a múlt héten azt mondta: Horn Gyula volt miniszterelnök, vezető szocialista politikusok és a Miniszterelnöki Hivatal több akkori tisztségviselője lobbizott azért, hogy ne az Írisz TV nyerjen az országos tévéfrekvenciákért kiírt pályázaton.
Kovács László elmondta: kettejük megbeszélésén Csintalan Sándor kijelentette, hogy a legkisebb mértékben sem kívánt ártani az MSZP-nek. A pártelnök ezzel szemben annak a véleményének adott hangot, hogy Csintalan - szándékától függetlenül - okoz problémákat, a párton belül értetlenséget keltve, a párttal szemben álló erőknek pedig támadási lehetőséget adva. - Csintalan Sándor ígéretet tett arra, hogy a jövőben körültekintőbben jár el, és megfontoltabban nyilatkozik - tette hozzá Kovács László. Kijelentette, nem vetődött fel, hogy fegyelmi ügyet csináljanak a kérdésből. - Felfogásom e téren közismerten rugalmasabb, mint a korábbi pártelnöké volt. Meggyőződésem, hogy az ilyen nyilatkozatok nem használnak, de nem okoznak olyan nagy kárt, mint egy elhamarkodott reagálás - tette hozzá.
(MTI)

Ajánló: