Két bordélyt lepleztek le a rendőrökA Rózsadombon és az Aranykéz utcában lepleztek le bordélyházat a rendőrök.

A nyomozás eddigi adatai szerint 18 és 35 év közötti nők dolgoztak a Margit utcai bordélyházban, luxus körülmények között. A bordélyház hirdetéseit és a lányok fényképeit különböző újságokban, főleg szexlapokban jelentették meg a tulajdonosok. A vendégek egy óráért 8-10 ezer forintot fizettek. Kovács Viktor őrnagy, a BRFK Ifjúságvédelmi Osztályának vezetője elmondta, hogy az alkalmazottak között akadtak diplomások, valamint nyelveket beszélők is.
A nyilvánosház átkutatásakor a rendőrök kis mennyiségben találtak kábítószert és amfetamint is.
A rendőrség egy 31 éves budapesti férfit üzletszerű kéjelgés elősegítével gyanúsít.
Az V. kerületi Aranykéz utcában szintén bordélyházat lepleztek le a rendőrök.
A rendőrség előzetes adatokkal rendelkezett arról, hogy a négyszobás lakásban nyolc prostituált várja a vendégeket. A lányok, vallomásaik szerint. naponta két-három férfit fogadtak. Havonta körülbelül 300 ezer forintot kerestek, de fél év alatt akár 3-5 millió forintra is szert tehettek. A pénz egy részét le kellett adniuk a lakás fenntartására, valamint a bérleti díjra.
Budapesten becslések szerint többszáz bordélyház működik, és mivel nagy hasznot hoznak a tulajdonosaiknak, nem ritka, hogy vállalva a kockázatot, a rendőrségi akció után 2-3 nappal újra megnyitják azokat.(MTI)