Ma tüntetnek Kelenföld utolsó parkjáért

Egy bank irodaházat akar építeni az Irinyi utcai liget helyére

Veszély fenyegeti Kelenföld egyetlen nagyobb zöldterületét. Az Irinyi utcai park helyére a tulajdonos irodaházat kíván építtetni. A lakosság ma a helyszínen tüntet a környék utolsó fáinak megmentéséért.

Összefogott az Irinyi utcai park megmentéséért a lakosság és a környezetvédők. Csaknem ezer aláírás már összegyűlt, a helybeliek most a helyszínen tiltakoznak. - Ez a kerület egyetlen pontja, ahol még jó a levegő - mondja Schnier Mária, a Levegő Munkacsoport elnökhelyettese. - Ha a tulajdonos engedélyt kap az építkezésre, akkor több mint 70 fát vág ki. - A telket eleve építési területként adta el évekkel ezelőtt. Egy bank vette meg. Arról fogalmam sincs, ők kinek adták tovább - mondta el a Blikknek Czére Zsolt, a XI. kerület önkormányzati tanácsadója. A bank nevét azonban nem volt hajlandó elárulni. - Jelenleg senki sem kapott érvényes építési engedélyt a területre. Ha valaki mégis építkezne, a kivágott fákért tízmilliókat kéne fizetnie - állítja Czére.Csatádi Ivánnné (70) 36 éve lakik családjával a park közelében. - Már a gyerekeimet is ide hoztam, most az unokáimmal járok ide. Ez az egy zöld terület maradt a környéken. Hova viszem az unokáimat, ha ezt is beépítik?
A demonstráció délután fél hatkor kezdődik. A lakosságon kívül a Városi Biciklizés Barátai Egyesület is jelen lesz, ők a Városligetből indulnak
kerékpáron.

Bartucz Bori

(Blikk)