Négyen jelentkeztek a János kórház főigazgatói posztjára

A fővárosi János kórház főigazgatói posztjára két orvos, egy közgazdász és egy pszichológus nyújtott be pályázatot - nyilatkozta Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettes csütörtökön.


Szolnoki elmondta: szerdai ülésén az intézmény felügyelő tanácsa megállapította, hogy a négyből két pályázat nem felel meg az előírtaknak. Az új főigazgató személyéről jövő heti ülésén titkos szavazással dönt a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága. A testület a felügyelő tanács álláspontját figyelmen kívül hagyva természetszerűleg akár az összes pályázót is meghallgathatja határozata előtt. Az új főigazgató határozatlan időre szóló kinevezésétől függetlenül, az önkormányzati biztos továbbra is posztján marad.
A múlt év végén a közgyűlés a gazdálkodási nehézségek megszüntetése érdekében rendelte el a csődbiztos kijelölését, akinek féléves megbízatása szükség esetén meghosszabbítható. A főpolgármester-helyettes szólt arról is, hogy a főváros már kiírta az István és a Csepeli kórház élére is a főigazgatói pályázatot. Ezek azonban még nem jelentek meg az Egészségügyi Közlönyben.

(MTI)