Páncéltörő rakétát lőttek ki három athéni külföldi bank kirendeltsége ellen

Páncéltörő rakétakákat lőttek ki csütörtök hajnalban három külföldi bank kirendeltsége ellen Píreuszban, a legnagyobb görögországi kikötőben.

A fél egykor elkövetett támadás következtében az amerikai Chase Manhattan Bank kirendeltsége súlyosan megrongálódott. A brit Midland Bank és a francia Banque National de Paris irodáiban viszont csak könnyebb károk keletkeztek, mivel esetükben a rakéták nem robbantak fel.
Az amerikai, brit és francia kirendeltségek több más pénzintézettel együtt a Sandrisz nevű görög hajózási társaság irodaépületében bérelnek helyiséget, amely a píreuszi kikötő központjában fekszik.
A merényletért senki nem vállalta a felelősséget. Az AP jelentése szerint a rendőrség azt gyanítja, hogy a November 17 nevű, rendkívül veszélyes terrorszervezet követte el az akciót. A szervezet a 80-as években több mint száz páncéltörő rakétát lopott el egy katonai raktárból.
A titokzatos November 17-csoport, amelynek eddig egyetlen tagját sem sikerült letartóztatni, fennállásának 24 éve alatt számos merényletet követett el. A célpontok főleg külföldi vállalati kirendeltségek, görög kormányzati hivatalok, politikusok, üzletemberek és rendőrök voltak.

(MTI)