Még élt a férfi, amikor mindkét kezét csuklóból lemetszették egy hentesbárddal

A kisstílű tolvajt a szicíliai maffia végezte ki ilyen kegyetlenül a minap, hogy példát statuáljon. Az amputálás előtt kegyetlenül megkínozták, és fejét egy kőfalhoz verték a helyi keresztapák pribékjei.

A 21 éves Antonino Sboto elvérzett holttestét egy mély árokban találták meg a Messinához közeli hírhedt maffiafellegvár, Barcellona Pozzo di Gotto perifériáján. A fiatal szerelő vétke az volt, hogy társaival együtt meglopta a helyi maffiafőnököket vagy az azok "védelmét" élvező vállalkozókat.
A helység urai valójában egy 15 fős fiatal társasággal akartak elbánni, de csak ez az egy fiú sétált be a csapdába egy elhagyatott helyen, amelyet a "maffia temetőjeként" emlegetnek, mert a múltban már több "kivégzés" helyszíne volt.
A gyilkosság vélt végrehajtóiként a hatóságok őrizetbe vettek egy fiatal háziállat-kereskedőt és egy hentest. A kezek amputálásának, amire eddig nem volt példa a mégoly kegyetlen olasz maffia történetében sem, szimbólumértéke van: a szervezett alvilág azt üzente a pitiáner tyúktolvajoknak, hogy nem tűri el saját érdekszférájának háborgatását. Szicíliában, különösen Palermóban, nagy hagyománya van a maffia szimbolikus üzeneteinek. Kivágják a nyelvét, vagy kővel tömik be a száját annak, aki "túl sokat fecseg" vagy "a helytelen személlyel" áll szóba.
A maffiavezérek feleségét vagy szeretőjét elcsábító férfiakat - azon túl, hogy megölik - kiherélik. Ez történt nemrég egy fiatal tunéziai pincérrel, akit tévesen gyanúsítottak egy keresztapa felszarvazásával, valamint Pino Marchese ismert énekessel. A boltosokat gyakran a redőnyre helyezett levágott kecske- vagy lófejjel figyelmeztetik arra, hogy neki is ez lehet a sorsa, ha nem engedelmeskedik, vagyis ha nem fizet sápot. Egy benzinfolt a bejárat előtt az utolsó figyelmeztetést jelenti az üzlet vagy lakás felgyújtása előtt. Az alvilági vezér parancsait megtagadó köztisztviselőket gyakran borítékban elküldött puskagolyókkal figyelmeztetik „kötelességükre".

(MTI)

Ajánló:

Az incidens a Secondigliano nevű nápolyi negyed egyik általános iskolájában történt.