Rapcsák szerint azért kapott újabb fegyelmit, hogy távol tartsák hivatalától

Rapcsák András ellen újabb fegyelmi eljárást indított - csütörtöki döntésével - a város közgyűlése.

Az állásából március 4-én felfüggesztett polgármester tagadta, hogy elkövette volna azokat a törvénysértéseket, amelyekre hivatkozva az újabb eljárásról határozott a testület, és tragikomikusnak nevezte a helyzetet.
Az utóbbi három év zárszámadásaiban számviteli szabálytalanságokat talált a testület által felkért külső könyvvizsgáló, holott az önkormányzat számvizsgálója korábban ezeket rendben lévőnek ítélte. A fegyelmi másik oka az, hogy a polgármester április 21-én feltörte irodája lepecsételt ajtaját, és bement dolgozni. Ezzel kapcsolatban Rapcsák András leszögezte: miután állásából felfüggesztették, a polgármesteri tisztségéből adódó feladatokat továbbra is joga és kötelessége ellátni.
A fegyelmi utolsó pontja az, hogy a polgármester nagy nyilvánosság előtt folyamatosan rágalmazza a város jelenlegi vezetőit és több önkormányzati képviselőt. Rapcsák András szerint az újabb fegyelmivel az a cél, hogy továbbra is távol tartsák a hivatalától. Kijelentette: az elmúlt másfél hónapban 1 milliárd forint áramlott ki tisztázatlan körülmények között a város kasszájából, ennek ellenőrzését már kérte.
Hétfőn rendkívüli ülést tart a közgyűlés, amelyen a március 4-én indított fegyelmivel kapcsolatos vizsgálatokat végző bizottságok számolnak be, s a testület határoz a fegyelmi lezárásáról. Rapcsák szerint az újabb fegyelmivel a felfüggesztését akarják folyamatossá tenni.

(MTI)

Ajánló:

Néhány adat a képviselőről.

Korábban:

1999. május 6.