Orbán mégsem mond beszédet a Fidesz-kongresszus első napján

Megkezdődött a Fidesz-Magyar Polgári Párt kétnapos XI. kongresszusa a Budapesti Kongresszusi Központban. A meghirdetett program szerint Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök már szombaton felszólalt volna, ám a helyszínen kiderült, Orbán csak vasárnap, a párt vezetőjének megválasztása után mond majd beszédet.

Megkezdődött a Fidesz-Magyar Polgári Párt kétnapos XI. Kongresszusa a Budapesti Kongresszusi Központban. A küldöttek először meghallgatták a Roxette együttes Listen to your Heart című dalát, majd Mátai Márta levezető elnök kérésére elénekelték a Himnuszt.
A tanácskozást Várhegyi Attila, az Országos Választmány elnöke köszöntötte. A meghirdetett program szerint Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök már szombaton felszólalt volna, ám a helyszínen kiderült, Orbán csak vasárnap, a párt vezetőjének megválasztása után mond majd beszédet.
A kongresszuson négy év után először módodítják a párt alapszabályát. A párt legfőbb döntéshozó fórumán tisztújításra is sor kerül. Az országos választmány elnöksége azt javasolja majd a küldötteknek, hogy a párt elnökének ismét Orbán Viktort válasszák meg, és a nyolc tagú elnökség személyi összetétele se változzon.

(MTI)

Ajánló:

Élő közvetítés a kongresszusról. Vigyázzon! A honlap "irodák" menüpontjából sem a honlap címoldalára, sem az [origo]-ba nem tud visszamenni.