A rendőrség körözi a "whiskys rabló" társait

A BRFK két férfit köröz, akik a nyomozás jelenlegi állása szerint egy-egy alkalommal, de egymástól függetlenül segítettek a "whiskys" néven elhíresült rablónak.

A két férfi, V. Károly és A. Károly ellen a napokban adtak ki körözést.
Dézsi Mihály, a BRFK szóvivője elmondta, hogy valószínűleg csütörtökön, a BRFK szokásos sajtóbeszélgetésén közölnek többet a keresett személyekről.
A "whiskys" néven emlegetett 32 éves gyanúsítottat, Ambrus Attilát január 15-én a magyar-román határon fogták el, miután sikertelen rablást hajtottak végre társával, Orbán Gáborral, a Frankel Leó utcában egy OTP ellen. Az elmúlt öt évre visszamenőleg 27 pénzintézeti fegyveres rablást sikerült rábizonyítani Ambrus Attilára, míg Orbán Gábor tíz alkalommal vett részt a rablásokban. Ambrus Attila összesen 142 millió forintot zsákmányolt, 11 alkalommal OTP-fiókból, 6-6 alkalommal vidéki takarékpénztár budapesti fiókjából és a Magyar Posta kirendeltségeiből, négyszer utazási irodából vitt el jelentősebb összeget.

(MTI)

Ajánló:

A bankról mindent!

Korábban:

Az elmúlt öt évre visszamenőleg 27 pénzintézeti fegyveres rablást sikerült rábizonyítani a whiskys rabló néven ismert A. Attilára.