A Teve utcai arany-ügyben a végéhez közeledik a nyomozás

Valószínűleg vádemelési javaslattal él a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal öt olyan rendőr - köztük Pelikán László - ellen, akik hivatásos rendőrként ötvenezer forint felett vásároltak a rendőrség Teve utcai központjában árusított, feltételezhetően csempészett aranyból.

- Az öt személy alaposan gyanúsítható a vámorgazdaság vétségének elkövetésével. A nyomozás a végéhez közeledik, már csak az iratismertetés van hátra - mondta Berki Tímea ügyész.
A rendőrség Teve utcai központjában tavaly szeptemberben lepleztek le két személyt, akik huzamosabb ideig, feltehetőleg csempészetből származó aranytárgyakat árultak a rendőrség székházában.
Ha beigazolódik a gyanú, akkor az érintetteket egy évig terjedő szabadságvesztésre vagy pénzbírságra büntethetik. Pelikán László - vallomása szerint - 130 ezer forint értékben vásárolt az aranyból. Pelikán László ez év január elsejétől az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal bűnügyi igazgatói posztját töltötte be február elsejei felfüggesztéséig. Korábban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon gazdaságvédelemmel foglalkozott, majd az ORFK gazdaságvédelmi és szervezett bűnözés elleni osztályának helyettes vezetője volt.

(MTI)

Ajánló:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapja.

Korábban:

Pelikán László, az APEH bűnügyi igazgatóságának volt vezetője még mindig az adóhatóságtól kapja fizetését.