Beismerő vallomást tett a gépkocsirablás gyanúsítottja

Beismerő vallomást tett a Köztársasági Őrezred terepjárójának elrablásával alaposan gyanúsítható fiatalember. Azt azonban tagadta, hogy tette elkövetéskor fegyver lett volna nála.

A 23 éves férfi az elmúlt héten pénteken este a főváros II. kerületében egy kormányőrt a Köztársasági Őrezred Toyota típusú terepjárójának átadására kényszerített egy fegyvernek látszó tárggyal. A kormányőr egy méterről öt lövést adott le a menekülő autóra, ebből három súlyosan megsebesítette a rablót. A fiatalember szombaton délután önként jelentkezett a rendőrségen, azóta már megműtötték, és állapota jónak mondható.
Balás István, a gyanúsított ügyvédje elmondta: a hatóságok eddig két golyót foglaltak le, amelyeket a rablóból szedtek ki.
A férfit kedden a kórházba kivonuló bíróság szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt előzetes letartóztatásba helyezte. A döntés ellen a védő a helyszínen fellebezést nyújtott be. Kifogásolta azt is, hogy a kormányőr miért nem a gumiabroncsba lőtt, ha a gépkocsi elvitelét akarta megakadályozni.
A gépkocsi Orbán Viktor miniszterelnök személyes használatú szolgálati járműve.

(MTI)

Ajánló:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság információs oldala.

Korábban:

1999. május 11.