Átadták a gépkocsirablás nyomravezetőjének a jutalmat

A BRFK-n hétfőn átvette jutalmát az a taxisofőr, aki május 7-én este megtalálta a Köztársasági Őrezred tulajdonát képző, nem sokkal korábban elrabolt Toyota terepjárót.

Orbán Viktor miniszterelnök GVP-081-es forgalmi rendszámú, személyes használatú szolgálati gépkocsiját május 7-én rabolta el egy 23 éves fiatalember a Lehel utca 12. szám elől. A tettes fegyvernek látszó tárggyal kényszerítette ki a járműből a kormányőrt, aki a menekülő gépkocsira egy méterről öt lövést adott le. Ebből három a gyanúsítottat találta el. A gépkocsirabló másnap önként jelentkezett a rendőrségen, azóta megműtötték, de még kórházi kezelésre szorul. A támadó - akit a Fővárosi Bíróság május 11-én előzetes letartóztatásba helyezett - beismerte a bűncselekmény elkövetését, azonban tagadta, hogy a rabláskor fegyver lett volna nála.
A május 7-én, este háromnegyed hétkor eltulajdonított autót nem sokkal nyolc óra után, egy taxisofőr bejelentése alapján a XII. kerület Hűvösvölgyi út 96. szám előtt találták meg. A belügyminiszter még a bűncselekmény helyszínén egymillió forintos jutalmat ajánlott fel a gépkocsi megtalálójának.

(MTI)

Ajánló:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság információs oldala.