Kokainkereskedők előzetes letartóztatásban

Előzetes letartóztatásba helyezte hétfőn a Salgótarjáni Városi Bíróság M. Roland 27 éves és B. Mónika 25 éves budapesti munkanélkülieket, akiket másfél éves felderítő munka után kábítószerrel való visszaélés miatt vett őrizetbe a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanúsítottak fővárosi lakásán a Nagymező utcában pénteken razziát tartott a nógrádiak szervezett bűnözés elleni alosztálya. A rajtaütés eredménye: 2,5 millió forint értékű lefoglalt drog (kokain, LSD, amfetamin-származék) - mondta el Ludvai Dezső főkapitánysági szóvivő.
A két lefülelt drogkereskedő a rendőrség állítása szerint hetente 2 millió forint haszonra tett szert a nógrádi drogpiac terítésével, maguk is kábítószerfogyasztók, a pénteki akció során is kokainmámoruk akadályozta őket abban, hogy lebukásukról vélhető bűntársaikat értesítsék.
A nógrádi rendőrök az utóbbi másfél évben mintegy száz esetben kezdeményeztek büntetőeljárást drogokkal való (vissza)élés miatt, az esetek többségében azonban csak kábítószerfogysztókat sikerült elfogniuk az elsősorban diszkókra korlátozott drograzziák során. A rendőrség állítása szerint ezúttal "nagy halak", azaz drogkereskedők is horogra akadtak.

(MTI)