Találat érte az athéni német követséget

Vasárnap este egy - más források szerint két - rakétát lőttek ki Németország görögországi nagykövetének Athén északi elővárosában található rezidenciájára.

Az épület megrongálódott, de a támadásnak nem volt áldozata. Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a támadás elkövetését, de a rendőrség feltételezése szerint a November 17. elnevezésű görög terrorista mozgalom áll a merénylet hátterében - jelentette az AFP és az AP.
A rendőrség a November 17. elnevezésű csoportot gyanúsítja azzal is, hogy május 5-én több külföldi bankfiók és egy pireuszi görög tengerhajózási társaság irodáira három harckocsi-elhárító rakétát lőtt ki. Ez a terrorista csoport 1975 óta több, összesen 22 halálos áldozatot követelő támadást hajtott végre görög és külföldi érdekeltségek ellen.
Az AP jelentése szerint ebben a hónapban ez volt a második merénylet egy NATO-ország nagykövetének lakóhelye ellen. Május 7-én a holland nagykövet háza előtt robbant időzített pokolgép Athén központjában. Ennek a támadásnak sem voltak sebesültjei.

(MTI)

Korábban:

Házi készítésű gyújtóbombák robbantak kedd hajnalban a görög főváros három munkaügyi hivatala előtt is. (1999.05.04.)