Stumpf előtt a Lockheed-dosszié

Bártfai Béla államtitkár átadta Stumpf István kancelláriaminiszternek a Fidesz-levélbotrány vizsgálatának eddigi eredményeit összegző dossziét. A Bács-Kiskun megyei fideszes közgyűlési elnök és honatya Láyer József hajdú-bihari elnökhöz hasonlóan hamisítványnak minősítette a közzétett levelet.

A Lockheed Martin képviselőjét is meghallgatta a Fidesz-levél ügyét vizsgáló miniszterelnöki hivatali bizottság - tájékoztatta a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) sajtóirodája pénteken az MTI-t. A hivatal közigazgatási államtitkára, Bártfai Béla által vezetett négyfős bizottság jelentése a jövő hét elejére készül el. A vizsgálat eddigi eredményeit tartalmazó anyag jelenleg Stumpf István miniszterelnöki hivatalt vezető miniszter asztalán van. A hivatal sajtóirodájának közlése szerint a bizottság - többek között - Selmeczi Gabriellát, Balsay Istvánt és Horváth Pált, az elhunyt Gyuricza Béla kabinetfőnökét hallgatta meg. Bártfai Béla az MTI-nek korábban elmondta, hogy a bizottság elsősorban az ügyben érintett állami vezetők szerepét vizsgálja.
Időközben újabb fideszes megyei közgyűlési elnök minősítette hamisítványnak a Lockheed-levelet. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés mai ülésén Balogh László, az ellenzékben lévő szocialisták megyeházi frakciójának vezetője - aki az előző kormányzati ciklusban a megyei közgyűlés elnöke volt - kérdéseket intézett Endre Sándorhoz, a jelenlegi elnökhöz a Lockheed-levél kapcsán. Ugyanis a megyei elnök neve is - mint kormánypárti honatyáé - a levelet aláírók között szerepelt. A frakcióvezető a levél aláírásának indokairól kérdezte az elnököt.
Endre Sándor közönséges hamisítványnak titulálta az ominózus levelet, mert annak keltezése napján - április 30-án - ő éppen a megyei közgyűlést tartotta.

(Magyar Hirlap)