Suchman szerint az MSZP-nek arculatot kell váltani, nem stratégiát

Nincs szükség a stratégia megváltoztatására a szocialista párt politikájában, arculatváltásra azonban igen.

Ezt hangoztatta Suchman Tamás, a Magyar Suchman Tamás Szocialista Párt reformkörösi marcali találkozója házigazdájaként szombaton. Az egykori állampárt reformerőiből tíz évvel ezelőtt Kecskeméten megalakult mozgalom évfordulója alkalmából szervezett összejövetelre több mint 250-en mentek el azzal a szándékkal, hogy számot vessenek, "szembenézzenek" az elmúlt évtized történéseivel. A találkozón egyebek között részt vett a reformköri mozgalom elindítója, Pozsgay Imre, Kovács László pártelnök, Földes György, a választmány elnöke, Horn Gyula, Gál Zoltán, Kósa Ferenc, Nagy Sándor és Jánosi György.

A reformkörösök úgy látják, már tíz évvel ezelőtt sokan éppen tőlük féltették a demokratikus átalakulást, ám amint erre Jánosi György, a reformkör egyik alapítója is rámutatott: "nélkülünk nem sikerülhetett volna a rendszerváltás". A mostani találkozó célja az összegzésen túl annak deklarálása,
hogy a baloldalnak nyitni kell, mégpedig a legszélesebb társadalmi összefogással, hogy e mai - mint Jánosi György fogalmazott -, furcsa diktatúra ellen hatékonyan felléphessenek és elfogadható alternatívát mutassanak.

(MTI)

Ajánló:

A képviselő adatai