A XV. kerületben is vannak ellentétek a fideszes és a szocialista képviselők között

Rendkívüli képviselőtestületi ülés összehívását kezdeményezik a XV. kerületi polgári pártok. Az ok: a közigazgatási hivatal az oktatási intézmények átszervezésére hozott 70 kerületi határozatból 66-ot törvénysértőnek talált.

Az MSZP-többségű testület annak ellenére döntött a saját elképzeléseinek elfogadása mellett, hogy az ellenzéki pártok felhívták a figyelmet a törvénysértésekre – mondta Csomós Mihály újpalotai fideszes képviselő. A fideszesek szerint ez a helyzet azért jött létre, mivel a testületben az erőpolitika, nem pedig a józan ész és a törvényesség dominál. Az ellenzékiek elvárják, hogy az MSZP-s polgármester elnézést kérjen a szülőktől, a tanároktól és a diákoktól.
Kovács Attila, a Fővárosi Közgyűlés fideszes képviselője arra a veszélyre hívta fel a figyelmet, hogy hasonló esetek másutt is kialakulhatnak Budapesten. Ezt a véleményét arra alapozza, hogy a XV. kerület oktatási bizottságának és a Fővárosi Közgyűlés oktatási bizottságának az elnöke egy és ugyanaz az MSZP-s politikus. Nehezményezi, hogy a kerületi testület múlt heti ülésén nem tárgyalták meg a közigazgatási hivatal május 14-i törvényességi észrevételét.
A közigazgatási hivatal észrevételei formai jellegűek. Ezeket a testület június végi ülésén módosítják - mondta Pálinszky Antal, a kerületi és a fővárosi oktatási bizottság elnöke. Érdemben azonban nem változtatnak az oktatási intézmények racionalizálására hozott döntéseiken. Így tehát megmarad az a határozatuk is, amellyel a lisztérzékeny és a cukorbeteg gyermekeket egy másik óvodába helyezik át. A múlt héten egyébként azért nem tárgyalta a kerület ezt a kérdést, mert később kapták meg a törvényességi észrevételt, illetve mert még nem vitatta meg azt az oktatási bizottság.

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Szocialista Párt web oldala.

Korábban:

1999. május 19.