Kuncze a Postabankkal való összefonódással vádolja a Fideszt

Kuncze szerint a Fideszhez közel álló vállalkozások a kormányalakítás napján 250 millió forintot vettek ki a Postabankból, de nem állította egyértelműen, hogy vannak bizonyítékai.

A Postabank által a Fideszhez közel álló vállalkozásoknak juttatott több mint 1 milliárd forint hátterében olyan szerződések állnak, amelyek jelentős részéről első pillanatban látszik, hogy valódi teljesítmény nincs mögöttük - nyilatkozta Kuncze Gábor napirend előtti hozzászólását követően a Parlamentben.
Az SZDSZ frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában azt mondta, hogy a kormányalakítás előtti 8 hónapban a Fideszhez közel álló vállalkozások több mint 1 milliárd forintot "vittek ki" a Postabankból, a kormányalakítás napján pedig 250 millió forintot. Mint mondta, az SZDSZ emiatt sürgeti, hogy az ügyben vizsgálóbizottság jöjjön létre.
"A dolog kétszereplős: az egyik fél minden esetben a Postabank, a másik fél pedig valamelyik Fideszhez közel álló cég. Ezeknek a szerződéseknek összértéke a kormány megalakulását megelőző nyolc hónapon belül több mint egymilliárd forint volt" - mondta Kuncze. Szerinte ebbe az egymilliárd forintba beletartozik a Mahir Cityposter - korábban már nyilvánosságot kapott - 380 milliós postabanki juttatása is.
Kuncze azonban nem állította egyértelműen, hogy állításait be is tudja bizonyítani: "Ha vannak dokumentumaim, akkor azokat a megfelelő időben, sajtótájékoztatón fogom nyilvánosságra hozni."
Arra a kérdésre válaszolva, hogy fideszes parlamenti képviselők érintettek-e az ügyben, azt mondta: korábban megismert cégekről van szó. "Ha ezeket az összegeket a választási kampány finanszírozására fordították, akkor bizonyára mindnyájan érintettek."

(MTI)