Lendvai szerint a kormány azért okoz károkat a fővárosnak, mert ellenzékiek a vezetői

Az MSZP fővárosi elnöke értékelte a kormány egy évét, illetve az önkormányzati választások óta eltelt mintegy fél évet. Lendvai Ildikó véleménye szerint a kormány a nagyberuházások - 4-es metró, Nemzeti Színház - leállításával, a környezetvédelmi, oktatási és egészségügyi támogatások megvonásával válaszolt a számára kedvezőtlen fővárosi választási eredményekre.

"A kormány bűnös városként kezeli Budapestet, és büntetni akarja a főváros polgárait, amiért ellenzéki többségű fővárosi önkormányzatot választottak" - mondta Lendvai Ildikó.
Ezekkel az intézkedésekkel - a fővárosi szocialisták számításai szerint - mintegy 100 milliárd forintot vontak el a budapestiektől. Lendvai Ildikó példátlannak és "infantilis fricskának" nevezte, hogy pedagógusnapi kitüntetésre az idén mindössze egyetlen, fővárosi működtetésű intézménynél dolgozó tanár bizonyult méltónak. Rámutatott: a kormányzati magatartás eredménye a közvélemény támogatását illetően az, hogy az MSZP három hónapja több mint 10 százalékkal vezet a Fidesz előtt a fővárosban.
A budapesti szocialisták elnöke közölte: céljuk a város lakosai közötti különbségek mérséklése, az emberek biztonságérzetének növelése és - a "konfiktuskeltő" kormányzati magatartással szemben - az együttműködés formáinak fejlesztése.

(MTI)

Ajánló:

A szocialista képviselő bemutatkozó oldala.