Megfigyelési bizottság: meghallgatják Czégét?

Vancsik Zoltán úgy látja, a megfigyelési bizottság következő ülése sem hoz érdemi információt Orbán Viktor tavaly augusztusi bejelentésének tisztázására. A kormányfő akkor fideszes politikusok közpénzen történt, törvénytelen és titkosszolgálati eszközökkel történt megfigyeléséről beszélt, de a vizsgálóbizottság előtt ilyen tartalmú dokumentumok nem szerepelnek.
Tekintettel arra, hogy az iratok jó része már napvilágra került, Vancsik úgy véli, kár lenne bizonygatni, hogy a közvélemény előtt nem ismert papírok igazolni tudnák a miniszterelnök állítását. Csupán két dokumentum van, amely a titkosszolgálat rendellenes működéséről szól, de szó sincs bennük fideszes politikusok megfigyeléséről.
A szocialisták úgy látják, nem várható, hogy Kosztolányi Dénes lemond a bizottság elnöki posztjáról, bár aki "csak levelező tagozaton politikus", egyértelműen alkalmatlan feladata ellátására. Ami biztos, a következő ülésen a testület meghallgatja Csintalan Sándort, Szekeres Imrét, Bédi Csaba kormányőrt, aki állítólag a felkérést kapta Pokorni Zoltán figyeltetésére, egy magánnyomozó ügyvédet, és talán Czégé Zsuzsát is.
Információnk szerint a meghallgatni szándékozott személyek még értesítést sem kaptak arról, hogy kíváncsiak mondanivalójukra, egyelőre a sajtóból értesültek a személyük iránt felmerült igényről.
Ezzel szemben Vancsik hiányolja Kövér László és Deutsch Tamás szerepeltetését, akik pedig azt állították augusztusban, hogy maguk is látták a róluk törvénytelenül gyűjtött iratokat. Deutsch korábban azt nyilatkozta, hogy csak akkor megy a bizottság elé, ha erre a testület igényt tart.

(Magyar Hirlap)