Négy általános iskolát szüntettek meg Szolnokon

Tizenhét általános iskolája közül négyet megszüntetett hétfői soron kívüli ülésén Szolnok önkormányzata.

A képviselő-testületi döntés értelmében a bezárás sorsára jutott a Konstantin, a Kertvárosi, a Kölcsey és a Zöld iskola. A megszüntetést a közgyűlési határozat szerint az indokolja, hogy a város alapfokú oktatási intézményrendszere túlméretezetté vált mostani gyermeklétszámhoz képest. Amennyiben az iskolafenntartási költségek maradnának, a kiadások egy-két éven belül akár a város teljes oktatási rendszerének létét veszélyeztették volna - állítják.
Az iskolamegszüntetések okozta gondokat az önkormányzat igyekezett a lehető leghumánusabban orvosolni - nyilvánították ki, példaként hangsúlyozva, hogy a Konstantin iskola tanulói teljes létszámban a közeli Kőrösi Csoma Sándor iskolában folytathatják a tanulást. Az iskolaépületek közül egyben a Waldorf magániskola kap helyet, egy másikban orvosi rendelőt terveznek kialakítani. A képviselők az általános iskolák mellett átszervezték az óvodai intézményeket is.
Megszűnt néhány tagóvoda, óvodai csoport, és a tizenhárom óvodai intézmény helyett négy óvodai igazgatóság látja el az irányítást.

(MTI)

Ajánló:

Szolnok város hírei, jellegzetességei.