Taxisok tüntetnek a Déli pályaudvarnál

Demonstrációt szerveztek a magántaxisok a Déli pályaudvarnál hétfőn délelőtt, tiltakozásul a MÁV Utasellátó és a Főtaxi Rt. között márciustól érvényben lévő szerződés ellen.

A szerződés lehetővé teszi, hogy a Főtaxi gépkocsijai a pályaudvar peronján parkolva vegyék fel utasaikat, míg a többi taxis a pályaudvar melletti drosztot veheti csak igénybe. A magántaxisok az Alkotás utcai taxis drosztnál táblákkal tiltakozva hívják fel a figyelmet arra, hogy szerintük a MÁV az esélyegyenlőség kizárásával, pályáztatás nélkül kötött szerződést a Főtaxi Rt.-vel. A taxisok akciója a forgalmat nem zavarja.

Semmiképp nem esik a közbeszerzési törvény hatálya alá a MÁV Utasellátó és a Főtaxi Rt. között az utasok szállítására létrejött szerződés - mondta Fehér László, a MÁV személyszállítási igazgató-helyettese.
Fehér László elmondta: az úgynevezett rail-taxi szolgáltatást az Utasellátó többségi tulajdonában lévő Railbus Kft. jogosult végezni. A társaság elsősorban az intercity és a nemzetközi vonatokon érkező utasok részére kisbuszokkal már régóta végez hasonló jellegű utasszállítást, ezt a szolgáltatását bővítette tovább a Főtaxival kötött szerződéssel.

(MTI)

Ajánló: