A bécsi metróépítési ügyben a BRFK felfüggesztette a nyomozást

Vámos György vállalkozó még 1996-ban tett feljelentést a bécsi metróépítési ügyben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a feljelentés kapcsán indult eljárásban felfüggesztette a nyomozást.

Vámos György, az osztrák metróépítési botrány kirobbantója még 1996-ban tett feljelentést a X. kerületi rendőrkapitányságon sikkasztás, csalás és közokirat-hamisítás miatt. Állítása szerint a bécsi metró építésénél 1991 és 1993 között az első időkben magyar munkavállalókat engedély nélkül, később pedig mint kölcsönmunkásokat alkalmaztak.
A felfüggesztést azért rendelte el a BRFK illetékese, mert - jogsegélyegyezmény alapján - az osztrák hatóságoktól több kérdésben választ várnak. A nyomozás egyébként már a végéhez közelít, az ügy érintettjeinek meghallgatásai befejeződtek, és csak az osztrák rendőrség válaszaira vár a BRFK. Utána rövid időn belül vádemelési javaslattal él a bonyolult ügyben a rendőrség - hangsúlyozta Kormos Endre, a sajtóosztály helyettes vezetője.
Dézsi Mihály, a BRFK szóvivője január 25-én azt nyilatkozta, hogy még legalább három hónapi munkára van szükség a nyomozás befejezéséhez. A BRFK illetékesei május elején arról adtak tájékoztatást, hogy az ügyészség a hónap végéig meghosszabbította a nyomozást.

(MTI)

Ajánló:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság web oldala.

Korábban:

1999. március 19.