A Fidesz szerint Kuncze Postabank-bejelentése csak figyelemelterelő akció

A parlament hétfői ülésén Kuncze Gábor, az SZDSZ frakcióvezetője ismét kétségbeesett kísérletet tett arra, hogy elterelje a polgárok figyelmét a Postabankban folyó, befejezésükhöz közeledő vizsgálatok eredményéről.

Ez áll a Fidesz országos elnökségének keddi közleményében. A testület emlékeztet arra, hogy a bank gazdálkodását jelenleg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és az Országgyűlés Számvevőszéki Bizottságának albizottsága egyaránt vizsgálja. A Fidesz elnökségének álláspontja szerint a hatalomból 1998-ban távozott Horn-kormánynak négy év állt rendelkezésére, hogy a Postabankban a közpénzek eltűnésének véget vessen, ám az MSZP-SZDSZ koalíció tétlenül szemlélte a bank tőkéjének elherdálását.
A legnagyobb kormányzópárt vezetői leszögezik, hogy a közpénzek elszivárgását a polgári koalíció kormányának kellett megállítania. - Kuncze Gábornak nyilván jó oka volt arra, hogy 1994-1998 között
semmit sem tett a Postabank gazdaságtalan működésének megszüntetése érdekében. A volt belügyminiszter úrnak nyilván most is jó oka van arra, hogy bizonyítatlan vádjaival a bankban folyó vizsgálatok befejezését gátolni igyekszik - fogalmaznak a közlemény szerzői. A párt elnöksége bizonyos abban, hogy a most folyó vizsgálatok minden zavarkeltés ellenére eredményesek lesznek. - Ez lehetővé teszi, hogy a polgárok végre tudomást szerezzenek arról, hová szivárgott el az a 140 milliárd forint, amelyet mindannyiunk zsebébe nyúlva, adóforintjainkból kellett közösen megfizetni.

(MTI)