Vezetőre vár a Híradó

Szabó László Zsolt, a Magyar Televízió ügyvezető elnöke tegnap nem tudott megállapodni Bocskay Zsolttal az MTV Híradó főszerkesztőjének további sorsáról.

Mint azt korábban megírtuk: a poszt eddigi várományosával, az RTL Híradó vezetőjével, Tarr Péterrel sem egyezett meg Szabó. Úgy értesültünk, hogy ma reggel jelenti be az ügyvezető a személyi döntést a Híradó élén.
A Magyar Rádió kuratóriumi elnöksége tegnapi tanácskozásán hosszas vita folyt arról a faxról, amelyet a kuratórium fideszes elnökhelyettese továbbított a testület valamennyi kormánypárti, továbbá az ellenzékhez sorolt KDNP-s, MDNP-s és MIÉP-es tagjának. A faxban - amelyet a Népszabadság tegnapi száma ismertetett - Németh Erzsébet közös, korábbi megbeszéléseikre hivatkozik, és arra hívja fel a képviselők figyelmét, hogy e szerint szavazzanak a testületben a döntéshozatalnál.
Az ellenzéki kuratóriumi tagok rámutattak, hogy tavaly éppen a KDNP, az MDNP és a MIÉP delegáltjainak "ellensúlyozására" bővítették további öt kormánypárti taggal a testület létszámát. A kormányzati oldalt képviselők szerint a testület jogilag tökéletesen működhet. noha a valóságos kormányzati-ellenzéki arányok az ellenzék szerint nem felelnek meg a médiatörvényben előírt paritásos elvnek.

Ferenczi Krisztina

(Magyar Hirlap)