Az MSZP szerint minden politikus valljon arról, kapott-e kedvezményes hitelt a Postabanktól

A korábban megvádolt szocialista politikusok beszámoltak arról, volt-e valamilyen ügyletük a Postabankkal. Ugyanakkor követelik, hogy minden párt képviselője nyilatkozzon erről a kérdésről.

A szocialista frakció legutóbbi ülésén Tóth Károly azt javasolta: az MSZP-frakció tagjai jelentsék be, hogy kaptak-e kedvezményes hitelt a Postabanktól.
Nagy Sándor frakcióvezető-helyettes elmondta: nem szavaztak a kérdésről, de ő személy szerint támogatja a kezdeményezést.
Dancsó József (Fidesz) keddi interpellációjában kifogásolta, hogy többek között Nagy Sándor, Csiha Judit és Keleti György kedvezményes feltételek mellett vehettek részt tranzakciókban a Postabanknál.
"Ha egy politikus hitelt vesz fel egy banktól, az az ő személyes ügye, és nem a párté" - mondta Kovács László pártelnök-frakcióvezető. Ettől függetlenül szintén támogatja Tóth Károly javaslatát.
Közölte: mindhárom, az interpellációban érintett politikus azóta beszámolt ügyéről a pártelnökség előtt.
"Mivel törvénytelenség nem történt, az elnökség nem tartotta szükségesnek, hogy bármilyen lépést tegyen" - mondta Kovács László.
Keleti György határozottan tagadta, míg Nagy Sándor és Csiha Judit elismerte a hitelfelvétel tényét. Nagy Sándor 3 millió forintos áruhitelt vett fel a pénzintézettől telekvásárlásra, Csiha Judit pedig még az 1994-es választások előtt 6 millió forintos kölcsönt kapott 12 százalékos kamatra, 10 éves futamidővel. Az ügyletet mindketten szabályosnak minősítették.
Az MSZP ugyanakkor követeli, hogy valamennyi érintett politikus neve kerüljön nyilvánosságra, ne csak a szocialistáké.

(MTI)