A párizsi polgármestert korrupcióval vádolják

Azzal vádolják Jean Tiberi polgármestert, hogy része volt abban, hogy pártjához közel álló vállalkozókkal kötöttek szerződéseket a párizsi lakótelep építésekor.

Párizs polgármestere, Jean Tiberi szerint a francia bíróság nyomozást indított ellene, hogy megtudják, volt-e köze a párizsi lakóteleppel kapcsolatos szerződések miatt kitört botrányhoz.
A vádak szerint Tiberi révén több olyan üzletemberrel kötöttek több millió frankos szerződést a párizsi lakótelepek fűtési és liftrendszerének kiépítésére, akik közel állnak Tiberi pártjához.
Tiberi, akit Jacques Chirac elnök jobbkezeként emlegettek, amikor még Chirac volt a polgármester, azt mondta, hogy nem volt semmi szerepe a szerződések eltitkolásában.
Az állítólagos korrupciós ügy 1991 és 1994 között zajlott. Chirac 1995-ig volt főpolgármester, amikor megválasztották miniszterelnöknek, ez a poszt megvédte őt a vádaktól, miszerint neki is köze lehetett a botrányhoz.
Tiberi, aki 2001-ben újra indul a választásokon, azt mondta, hogy nincs semmi bizonyíték ellene, ami alapján meg lehetne vádolni.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.