Elkészült a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentése a Postabankról

Egyelőre nem tudni, mi áll a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentésében, amelyet a Postabank ügyeiről készítettek. "Napokon belül várható a miniszterelnök döntése arról, hogy milyen mértékben és mélységben tájékoztatják a közvéleményt a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak a Postabank vizsgálatáról szóló jelentéséről", mondta Sepsey Tamás, a KEHI elnöke.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) elkészítette a Postabank-jelentést és elküldték azt a miniszterelnöknek.
"Napokon belül várható a miniszterelnök döntése arról, hogy milyen mértékben és mélységben tájékoztatják a közvéleményt a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak a Postabank vizsgálatáról szóló jelentéséről", mondta Sepsey Tamás, a KEHI elnöke.
Az RTL Klub információi szerint a jelentésben javasolják Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy tegyen feljelentést a Postabank korábbi vezetői ellen.
Sepsey Tamás az RTL információját sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta.
A Postabank ügyeit az Állami Számvevőszék, a KEHI és a Postabank jelenlegi vezetése is vizsgálta.
A KEHI tárta fel először, hogy a Postabank veszteségeinek nagy részét a kedvezményes hitelkonstrukciók okozták.
A KEHI a vizsgálat során meg akarta hallgatni Princz Gábort is, aki éppen Ausztriában tartózkodik. Princz közölte, hogy csak akkor hajlandó a Postabankról beszélni, ha kiutaznak hozzá Ausztriába. Sepsey viszont közölte: a törvény nem ad rá lehetőséget, hogy Princzet külföldön hallgassák meg.

(MTI)

Korábban:

1999. június 17. csütörtök Sepsey Tamás az Aktuálisban a Postabank-ügyről nyilatkozott(1999. július 1.)