Az MSat és a Szív TV nem sugározhat néhány óráig

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a műsorszolgáltatás időleges felfüggesztésére ítélte a Szív TV-t és az MSat televíziót.

Az ORTT szóvivője tudatta, hogy a testület monitoring szolgálata megvizsgálta a Szív TV műsorát az 1999. február és május közötti időszakban, és megállapította, hogy több ízben megsértették a médiatörvény rendelkezéseit. A Szív TV főműsoridőben nem sugárzott hírműsort, burkolt reklámot, valamint szexuális tartalmú hirdetéseket adott közre, továbbá 23 óra előtt sugárzott olyan filmalkotásokat, amelyeket csak későbbi időpontban vetíthetett volna.
Az ORTT ezért úgy határozott, hogy a Szív TV 1999. július 18-án 20 órától 98 percig köteles a műsorsugárzását felfüggeszteni. Az MSat televízió 1999. július 17-én 20 órakor két órára köteles felfüggeszteni műsorának sugárzását. Az ORTT megállapítása szerint ugyanis ők is a kiskorúak személyiségfejlődésére ártalmas műsorszámok közzétételével hibáztak. Főműsoridőben náluk sem volt önálló hírműsor. Reklámok sugárzásával mindkét adó megsértette a rádiózásról és a televíziózásról szóló törvény rendelkezéseit.

(MTI)

Ajánló:

Az engedélyezett műsoridő túllépése miatt - állampolgári bejelentésre - a rádió műsorszórását határozott időre, három napra felfüggesztette az ORTT.