A Levegő Munkacsoport és a Káposztásmegyeri Környezetvédők Köre a Fővárosi Bírósághoz fordult, hogy szerezzen érvényt múlt heti végzésének, amelyben az M0-ás autóút káposztásmegyeri lakótelepet érintő szakasza továbbépítésének leállítására kötelezte az építtetőt. A környezetvédők azért fordultak a bírósághoz, mert kedden napközben intenzív építési munkálatokat tapasztaltak a lakótelep közvetlen közelében annak ellenére, hogy a Fővárosi Bíróság az építés leállítására kötelezte az Állami Autópályafejlesztő és Kezelő Rt.-t.

A környezetvédők szerint kedden mintegy 50 munkás dolgozott az említett területen, és a környezetvédők úgy látták, hogy az építkezés üteme a bírósági végzés óta fokozódott.

Arató Balázs, az Állami Autópályafejlesztő és Kezelő Rt. fejlesztési igazgatója közölte: július 30-án utasították a kivitelezőt az építkezés leállítására. Az említett szakaszon kedden már csak állagmegóvási és balesetvédelmi munkát folytattak, ennek elvégzése után a munkálatokat megszüntetik. Arató ugyanakkor hozzátette: a részvénytársaság a bírósági végzés ellen fellebbezni kíván, hiszen az építkezést jogerős környezetvédelmi és építési engedélyek birtokában folytatták.

(MTI)