Akár hónapokig is tarthat, mire kiderítik: a whiskys rabolta-e ki a XXIII. kerületi OTP-t

A nyomozók összehasonlító DNS-vizsgálatokat végeznek a whiskys-rablóként ismert Abrus Attila és a XXIII. kerületi OTP kirablójának ruhái között. Hónapokig is eltarthat, mire kiderül: a whiskys járt-e a bankban.

Akár hónapokig is eltarthatnak azok a szakértői vizsgálatok, amelyek eldöntik, hogy a whiskys-rablóként emlegetett, július 10-e óta szökésben lévő Ambrus Attila rabolta-e ki július végén a XXIII. kerület egyik OTP-fiókját.
Kormos Endre, a BRFK szóvivő-helyettese azt mondta: a szakértők jelenleg a tettes által hátrahagyott ruhadarabok összehasonlító DNS-vizsgálatát végzik.

A július 29-i rablást követően a BRFK vezetője soron kívüli szakértői vizsgálatot rendelt el. A szakértők a hátrahagyott ruhadarabokon kívül a rablás helyszínén készült videófelvételt is elemzik.

A fültanúk állítása szerint "tudjátok, ki vagyok, semmit sem veszíthetek" felkiáltással követelte a pénzt a fegyveres rabló a soroksári OTP-fiókban. Az elkövető a zsákmánnyal a Ráckevei Duna-ágon fekvő Molnár sziget felé menekült.

Ambrus Attila januári elfogásakor 25 rablás elkövetését ismerte el.

(MTI)