Demszky segítséget kér Torgyántól

Demszky Gábor összefogna az FKGP-vel és az MDF-fel a 4-es metróért, a füstgázmosóért, az északi Duna-hidakért, és hamarosan tárgyalóasztalhoz ül Torgyán Józseffel. Turi-Kovács Béla kisgazda frakcióvezető-helyettes szerint a főpolgármester félreértette Torgyán szavait.

Demszky Gábor segítséget vár Torgyán Józseftől a 4-es metró, a füstgázmosó és a leendő északi Duna-hidak ügyében. Ezt a főpolgármester jelentette ki lapunknak. Elmondta, hogy hamarosan tárgyalóasztalhoz ül Torgyán Józseffel megvitatni a hosszabb távú együttműködés lehetőségét. Demszky egyeztetne a demokrata fórummal is.

Téved a főpolgármester, ha félremagyarázza Torgyán József kijelentéseit - mondta lapunknak Turi-Kovács Béla, az FKGP frakcióvezető-helyettese. Turi-Kovács nem tud arról, hogy a kisgazda pártelnök, földművelésügyi miniszter tárgyalna Demszky Gáborral. A frakcióvezető kijelentette, fenn akarják tartani a koalíciót, így biztosan nem fordulnak szembe a Fidesszel.

Csapody Miklós, az MDF alelnöke szükségesnek tartja az együttműködést a fővárossal, de kizárólag várospolitikai kérdésekben. Ha Demszky Gábor szakszerű feltételekkel áll elő, mindenképp sor kerülhet egyeztető tárgyalásokra. Egy nagypolitikai akciónak semmi értelme - mondta.

"Először a vidék legalapvetőbb szükségleteit kell kielégíteni. Mi nem a metróépítés ellen vagyunk, de amíg az ország számos része meg sem közelíthető, addig ezeket a feladatokat kell teljesíteni" - nyilatkozott a Magyar Rádió Krónikájának Torgyán József. A miniszter elmondta, Demszky Gábor korábban azt közölte vele, hogy nem tartaná rossznak, ha az FKGP budapesti szervezete megismerkedne a koncepciójával.

"Én azt válaszoltam, hogy ennek semmi akadálya nincs. De ez nem jelenti, hogy változás következne be az álláspontomban."

Vajta Zoltán

(Magyar Hirlap)