Fel lehet mondani a betegállomány után

A betegállomány ideje alatt továbbra sem lehet felmondani a dolgozóknak, de a Munka törvénykönyvének legutóbbi változása szerint a munkáltató a táppénzről való visszatérés után mostantól érvényt szerezhet a felmondásnak.

A módosítással azt a helyzetet szeretnék megszüntetni, hogy a munkavállalók újból és újból táppénzre menjenek elbocsátásuk megakadályozására.
A "betegállományba menekülés" megakadályozása volt a célja többek között annak, hogy módosították a Munka törvénykönyvének felmondással kapcsolatos szakaszát. A munkajogi szabályok módosítását június 1-jén fogadta el az Országgyűlés, s azok augusztus 17-én léptek hatályba.
Az eddigi rendelkezések lehetővé tették, hogy a munkavállalók a felmondás elkerülésére újra és újra betegállományba vonuljanak. A táppénzről való visszatérést követően ugyanis - a betegség idejétől függően - 15 vagy 30 napig felmondási védelem illette meg az alkalmazottakat. Ezen idő alatt a munkáltató nem mondhatott fel az alkalmazottaknak, akik ezután újra betegállományba vonulhattak, így hosszú ideig nem lehetett elbocsátani őket.
A Munka törvénykönyvének augusztus 17-én hatályba lépett módosítása megszünteti ezt a helyzetet. Az új rendelkezések szerint a betegállományból visszatérő alkalmazottnak be lehet nyújtani a felmondást, és annak érvényt is lehet szerezni, függetlenül attól, hogy a dolgozó ismét táppénzre megy. A módosítás a munkavállalók védelme érdekében azonban úgy rendelkezik, hogy a felmondási idő csak a felmondási védelem eltelte után kezdődhet meg 15 vagy 30 nappal.

Joób Sándor

(Magyar Hirlap)