Víz- és áramkorlátozás a debreceni Mikszáth Kálmán Lakásszövetkezet lakásaiban

Több debreceni lakásban korlátozta a vízszolgáltatást a Debreceni Vízmű Részvénytársaság, a térség áramszolgáltatója, a Tiszántúli Áramszolgáltató (Titász) Rt. pedig kikapcsolta az áramot egy lakóépület közösségi helyiségeiben.

A lakások a helyi Mikszáth Kálmán Lakásszövetkezet kezelésében van, s ennek - illetve több lakónak - oly mértékű közüzemi díjtartozása van, hogy végső eszközként korlátozzák szolgáltatásaikat a cégek.

Az újkeri lakótelepen lévő Görgey utca három lépcsőházában 250 családot érint a szerdától bevezetett vízkorlátozás, azokat a családokat is, amelyek rendszeresen fizették a vízdíjat. Az intézkedés szerint a lakásokban csak reggel 8 és 10, délután 14-16, este 20-22 és hajnalban 2-4 óra között folyik a csapból hideg víz.

Ányos József, a Debreceni Vízmű Rt. vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta: cégüknek 2 millió forinttal tartozik a Mikszáth lakásszövetkezet. Mivel semmilyen felszólításra nem reagáltak, ezért vezették be a vízkorlátozást.

A Titász Rt. ugyancsak a Mikszáth szövetkezethez tartozó egyik Görgey utcai lakóépület közösségi helyiségeiben kapcsolta ki a villanyt: 87 család nem használhatja a liftet a tízemeletes épületben, s gyertyákkal, zseblámpákkal botorkálnak a nappal is sötétbe borult lépcsőházakban és folyosókon. A lakók elkeseredettek s dühösek, különösen azok, akik rendszeresen fizették a díjakat, de a korlátozás mindenkire vonatkozik.

A Mikszáth lakásszövetkezet vezetői eddig nem reagáltak az eseményekre.

(MTI)

Ajánló:

(A "hírös város" a weben)