Elmarad több, korábban bejelentett személyi változás a honvédségnél

Szabó János honvédelmi miniszter visszavont több, még februárban kihirdetett személyi változtatást, így továbbra is Preininger Ambrus altábornagy marad a szárazföldi vezérkar főnöke.

A miniszter még júniusban úgy határozott, hogy szeptemberig felfüggeszti a személyi kérdésekkel kapcsolatos döntéseket, illetve azok végrehajtását. Emiatt már akkor érvényét vesztette az a februári határozat is, miszerint Preininger Ambrus július 1-jével a hadsereg kiképzési főszemlélője lesz, helyére pedig Havril András vezérőrnagy, a Ceglédi 3. Gépesített Hadosztály parancsnoka kerül. A mostani miniszteri döntés értelmében Nagy Tibor dandártábornok továbbra is a Klapka György Gépesített Lövészdandár parancsnoka marad. Nagy Tibor lett volna Havril András utóda a ceglédi hadosztály élén. A tárcánál még nem határoztak a december végén nyugdíjba vonuló Szabó János mérnök vezérőrnagy, a Budapesti Helyőrség-parancsnokság vezetőjének utódjáról.

Azt, hogy a miniszter milyen okokból változtatta meg a személycserékkel kapcsolatos korábbi döntéseit, nem kívánták indokolni.

(MTI)

Ajánló: