Vida Ildikó, az APEH szeptember 1-től kinevezett új elnöke, 1998 augusztus 31-től töltötte be az adóhivatal elnökhelyettesi posztját.

Vida Ildikó 1964. március 5-én Kisújszálláson született, ahol az általános iskolai tanulmányait is végezte, majd a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Gimnáziumban érettségizett.
Ezután 1982 augusztusától 1983 májusáig előadóként dolgozott a Fővárosi és Pest Megyei Társadalombiztosítási Igazgatóságon. Diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán 1989-ben szerezte. Két év múlva jogi szakvizsgát tett, majd 1991 decemberében adótanácsadói szakképesítést szerzett. Egyetemi tanulmányainak befejezését követően 1989 szeptemberétől 1991 végéig a Pest Megyei Adófelügyelőségen dolgozott főelőadóként.
Ez idő alatt az akkor még működő munkaügyi döntőbizottság elnöki tisztségét is betöltötte s megszervezte a dolgozók jogsegélyszolgálatát. Ezután 1992. január 30-tól 1998 augusztusáig a 124. számú Ügyvédi Iroda tagja volt, emellett mintegy 5 évig látta el a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének jogi képviseletét, amelyhez egyebek között a minisztériumok, a bíróságok, az ügyészségek, az önkormányzatok, a Magyar Tudományos Akadémia és számos közalkalmazotti terület tartozott. Így módja volt megismerni nemcsak a szakszervezeti munkát és a különböző érdekképviseleti fórumokat, hanem a közalkalmazotti és köztisztviselői területhez kapcsolódó jogszabályokat, s az 1992-ben életbe lépett új munkajogi szabályozás részleteit, gyakorlati problémáit is. A versenyszférában 1995-től 1998 augusztusáig elsősorban társasági jogi ügyekkel foglalkozott.

(MTI)