Pert vesztett két minisztérium

A Fővárosi Bíróság pénteken kihirdetett jogerős ítélete alapján munkaügyi pert vesztett a Környezetvédelmi Minisztérium (KöM), valamint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) azzal a köztisztviselővel szemben, akit átszervezésre hivatkozva egy tavaly októberi döntéssel áthelyeztek a környezetvédelmi tárcától a földművelésügyihez.

A márciusban kihirdetett elsőfokú ítélettel egyező másodfokú döntés szerint jogellenes a köztisztviselői kinevezésnek a felperes beleegyezése nélkül végrehajtott módosítása, ezért őt az eredeti munkakörébe kell visszahelyezni.

Az ítélet indoklása szerint, ha jogutódlás miatt került sor az áthelyezésre és a köztisztviselői kinevezés módosítására, akkor csak abban az esetben nincs szükség a dolgozó beleegyezésére, ha munkahelye, feladatköre és illetménye is változatlan marad.

Tavaly törvény született arról, hogy az átszervezésre kerülő Környezetvédelmi ésTerületfejlesztési Minisztérium (KTM) állományából a területfejlesztéssel, illetve építésüggyel foglalkozók az FVM-be kerülnek át. A felperes viszont kifejezetten a környezetvédelem területén dolgozott, mégsem maradhatott tovább az átszervezett környezetvédelmi tárcánál.

Ajánló: