A Csopakon botrányt okozó fideszes képviselő kilép a frakciójából, de mandátumáról nem mond le

Szabó Attila kilép a Fidesz-frakcióból, lemond a képviselőcsoporton és a párton belül betöltött minden funkciójáról, de nem válik meg képviselői mandátumától. A politikusnak azért kellett megtennie ezt a lépést, mert a nyáron, Csopakon egy boltban botrányt okozott. Szabó Attila ugyanakkor kérni fogja mentelmi jogának felfüggesztését, mert bíróság előtt akarja megvédeni igazát.

A Fidesz-frakció elnöksége korábban egyhangú határozattal szólította fel a képviselőt, hogy mondjon le parlamenti mandátumáról.

Mivel Szabó Attila kilép a Fidesz-frakcióból, az etikai bizottság nem hozhat döntést az ügyében - jelentette be Halász János, a testület elnöke.

Szabó Attila újságíróknak nyilatkozva kijelentette: a jövőben választókörzete, Hódmezővásárhely polgáraiért kíván a parlamentben tevékenykedni.
A politikus azon még nem gondolkozott el, hogy a Fideszből is kilépjen-e.

Szabó Attila, aki megyei listán szerezte mandátumát, azt is kijelentette: nem áll szándékában átülni egy másik frakcióba.
Arra a kérdésre, hogy a későbbiekben vissza kíván-e térni a Fidesz képviselőcsoportjához, úgy nyilatkozott, hogy ez nem rajta múlik.

Szabó Attila kérni fogja a parlamenttől mentelmi joga felfüggesztését, mint mondta, azért, hogy a garázdaság vétsége alól a bíróság előtt tisztázhassa magát.
Szabó Attila újságíróknak nem kívánt a csopaki eset részleteiről nyilatkozni, csupán annyit mondott: komoly hibát követett el.

Mint ismeretes Szabó Attila Csopakon egy boltban botrányt okozott, amit később kimerültségének tulajdonított.

(MTI)

Ajánló:

A képviselő fénykép nélküli bemutatkozó oldala.